KBC logo
arrow
contacts icon contacts icon

Contact us

online clients widget icon online clients widget icon

Digital Portal

piece price piece price

Unit Value

calculator widget icon calculator widget icon

Pension Calculator

Студенти показват силен интерес към темите, свързани с лични финанси и инвестиране по време на програмата FinIQ

08 декември 2020

На 28 и 29 ноември стартира образователната програма FinIQ, насочена към студенти от различни специалности – бакалаври, магистри и докторанти. В обучението, което се организира по съвместен проект на Джуниър Ачийвмънт България и NN България, се включиха над 90 участника от университети от цялата страна.

Основната цел на обучението бе младежите да придобият конкретни практически знания в сферата на личните финанси, както и да се запознаят с най-новите тенденции в предоставянето на финансови услуги.

Участниците бяха приветствани от Красимир Маринов, Маркетинг мениджър на NN България, и Милена Стойчева, Изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България. В приветствията си те подчертаха нарастващото значение на финансовата грамотност за качеството на живот на индивидите, както и обществената роля на проектите за подобряване на знанията и уменията за управление на личните финанси.

Лектори бяха изявени преподаватели като проф. д-р Даниела Бобева, преподавател по финансови дисциплини в различни университети в страната и автор на първия учебник по Лични финанси за студенти (разработен в рамките на партньорски проект на JA и NN), доц. Ирина Петкова, катедра „Финанси“ в УНСС. В обучението се включиха с презентации експерти от различни сфери в областта на финансите, представители на корпоративния, административния и неправителствения сектор: Калоян Симеонов, държавен експерт в отдел "Банки, платежни услуги и застраховане", дирекция „Регулация на финансовите пазари” на Министерство на финансите, Богомил Николов, Изпълнителен директор, фондация „Активни потребители“, Деян Василев, основател и изпълнителен директор на MoitePari.bg, Богомил Ковачев - специалист криптовалути и Цветослав Цачев, Главен инвестиционен консултант, Елана.

Голям интерес сред аудиторията предизвикаха презентациите на тема животозастраховане и пенсионно осигуряване на Александър Йосифов и Светозар Стойчев, специалисти обучение в NN България, както и на Емилия Трухчева, мениджър на Агенция „Сердика“, която изключително мотивиращото и вдъхновено представи кариерните възможности пред финансово-застрахователните консултанти на NN България.

Обучението засегна различни аспекти на повишаване на финансовата грамотност, в т.ч. как да формираме и управляваме личния си бюджет, как да инвестираме, да спестяваме и да имаме по-добри познания, свързани със животозастраховането, пенсионното осигуряване; потребителското и ипотечно кредитиране.

Програмата продължава и през м. януари 2021 г., когато най-добре представилите се участници от обучението ще бъдат групирани в мултидисциплинарни екипи и ще работят по реален бизнес казус. В края на програмата те ще представят своите проекти пред жури с участието на NN.

Back to all news