KBC logo
arrow
contacts icon contacts icon

Contact us

online clients widget icon online clients widget icon

Digital Portal

piece price piece price

Unit Value

calculator widget icon calculator widget icon

Pension Calculator

Съобщение за клиенти на NN относно постигнатата договореност между NN и KBC

05 март 2021

Уважаеми клиенти,

Бихме желали да ви информираме, че на 11.02.2021 г. NN Group обяви, че е постигната договореност с KBC за продажба на пенсионния и животозастрахователния бизнес на NN в България на ДЗИ Животозастраховане, част от белгийската банково-застрахователна група КВС. Тази сделка е резултат от сериозен анализ, като промяната на собствеността е в съответствие със стратегията и преоценката на портфолиото на NN. Сделката е предмет на последващи регулаторни одобрения, като се очаква трансакцията да бъде финализирана в рамките на 2021 г.

В светлината на постигнатата договореност правата, които произтичат от съществуващи договорни отношения по вашите договори, могат да бъдат променяни само в съответствие с действащото законодателство. Гаранция за защитата на вашите клиентски права са регулаторните одобрения по сделката, които следва да бъдат получени през следващите месеци.

По отношение на пенсионния бизнес на NN в България - с промяната на собствеността на пенсионната компания вие, като наши клиенти,  запазвате изцяло договорните си отношения с всички, произтичащи от тях  права и задължения. След финализирането на трансакцията вие ще останате клиенти на същата компания, която ще продължи да функционира като част от белгийската банково-застрахователна група KBC в България, с променено наименование. 

По отношение на застрахователния бизнес - с прехвърлянето на дейността и застрахователния портфейл от NN Животозастраховане на ДЗИ Животозастраховане договорените условия по застрахователните договори не се променят. Поемащият застраховател остава обвързан с ангажиментите по сключените вече договори. За получаване на съответните регулаторни одобрения следва да бъдат представени доказателства, че правата на застрахованите няма да бъдат нарушени, както и че поемащият застраховател има финансовите и организационни възможности, които да осигурят изпълнението на произтичащите от прехвърлените договори ангажименти.

За запазване на правата по ваши договори с NN не е необходимо да предприемате никакви допълнителни действия.

През последните 20 години ние от NN изградихме бизнеса си в България, посрещайки потребностите на над 400 хиляди индивидуални и над 400 корпоративни клиенти с нашите пенсионни и застрахователни решения, и създадохме бранд с една от най-добрите репутации на българския застрахователен пазар.

С продажбата на КВС пенсионният и застрахователният ни бизнес отбелязват нова фаза в развитието си. Компаниите, част от КВС Груп в нашата страна, са Обединена българска банка, ДЗИ Общо застраховане, ДЗИ Животозастраховане, ОББ Интерлийз, ОББ Асет Мениджмънт, ОББ Факторинг, ОББ Застрахователен брокер, КВС Клон България. В България КВС Груп интегрира компании, предоставящи пълния спектър от финансови услуги чрез разнообразие от канали, насочени главно към индивидуални клиенти, микробизнес, малък и среден бизнес и корпоративни клиенти. Всички компании на КВС в България споделят визията за дигитализация и модернизация на дейностите и услугите си и подкрепят прилагането на иновативни решения в своя бизнес.

Центърът за контакт с клиенти на NN в България е на разположение за отговор на всички въпроси, които искате да поставите във връзка с постигнатото споразумение между NN и KBC. Можете да се свържете с нас по предпочитания от вас начин:

Оставаме на ваше разположение, ангажирани с това да ви помагаме да планирате финансовото си бъдеще.

Back to all news