KBC logo
arrow
contacts icon contacts icon

Contact us

online clients widget icon online clients widget icon

Digital Portal

piece price piece price

Unit Value

calculator widget icon calculator widget icon

Pension Calculator

Промени в полза на осигурените лица в NN Универсален пенсионен фонд

02 ноември 2020

Уважаеми клиенти,

За нас е удоволствие да ви информираме, че NN Пенсионно осигуряване предприема следващи стъпки за подобряване на условията на осигуряване в NN Универсален пенсионен фонд (NN УПФ) посредством въвеждане на по-голяма гъвкавост и диверсифициран подход на събираните удръжки в полза на осигурените лица.

Считано от 01.10.2020 г. дружеството събира удръжка в размер на 3,60 на сто при постъпили 120 или повече месечни осигурителни вноски. При постъпили по-малко от 120 месечни осигурителни вноски, дружеството продължава да събира досегашния размер на удръжката от 3,75 на сто. Одобрените от Комисията за финансов надзор промени, свързани с  диференциация в размера на събираната от дружеството удръжка от всяка осигурителна вноска на осигурените в NN УПФ лица, са отразени в Правилника на NN Универсален пенсионен фонд (NN УПФ).

С цел да се разшири кръга на клиентите, които могат да се възползват от по-ниската удръжка, се въвежда и възможността, в случай че осигуреното лице е променило участието си от УПФ, управляван от друго пенсионноосигурително дружество, постъпилите месечни вноски за това лице в съответния универсален фонд да могат да бъдат взети предвид при определяне броя на вноските. За да се възползва от тази възможност, лицето трябва да заяви с молба до NN Пенсионно осигуряване желанието си да бъде прилагана намалената удръжка, като приложи доказателство (извлечение от индивидуалната партида на лицето във фонда, в който е било осигурявано, или информация от НАП за преведените за това лице месечни осигурителни вноски). Намалената удръжка се прилага от месеца, следващ месеца на представяне на доказателства за изпълнение на условието.

Допълнителна информация за прилагането на намалените удръжки можете да получите от Центъра за контакт с клиенти на NN, в офисите на компанията, и от осигурителните ни посредници.







Back to all news