KBC logo
arrow
contacts icon contacts icon

Contact us

online clients widget icon online clients widget icon

Digital Portal

piece price piece price

Unit Value

calculator widget icon calculator widget icon

Pension Calculator

Одобрение от нидерландския регулатор NN Group да придобие VIVAT

23 март 2020

На 19.03.2020 г. NN Group и Athora получиха одобрение от нидерландската Централна банка (De Nederlandsche Bank, DNB) за придобиването на VIVAT Общо застраховане.
 
NN Group и Athora обявиха, че и двете институции са получили декларация за липса на възражения от DNB, нидерландският финансов регулатор, по отношение на предвиденото придобиване на дейностите на VIVAT Общо застраховане в Холандия. На 7 юни 2019 г. Athora и NN Group постигнаха обвързващо споразумение с Anbang Group Holdings за придобиване на всички дейности на холандския застраховател VIVAT.
 
Давид Нибе, Главен изпълнителен директор на NN Group, каза: „Получаването на одобрение от DNB представлява значителна стъпка в процеса на придобиване. Комбинирането на общозастрахователния бизнес на VIVAT с този на NN ще засили допълнително водещите позиции на NN в общото застраховане в Нидерландия. Увеличеният мащаб на бизнеса ще ни позволи да подобрим предложенията за клиентите, да създадем синергия и да увеличим доходността за акционерите.

Одобрението на DNB следва разрешението на нидерландския Орган за потребителите и пазарите (ACM) за придобиване на VIVAT Общо застраховане от NN Group, получено на 18 ноември 2019 г. Очаква се сделката да приключи в началото на април 2020 г.

За допълнителна информация относно NN Group, посетете www.nn-group.com.
Back to all news