KBC logo
arrow
contacts icon contacts icon

Contact us

online clients widget icon online clients widget icon

Digital Portal

piece price piece price

Unit Value

calculator widget icon calculator widget icon

Pension Calculator

„NN Бъдеще за теб“ отпуска стипендии за магистратура в Нидерландия през академичната 2021-2022 година

06 март 2021

Български студенти ще могат да кандидатстват за стипендия по програмата „NN Бъдеще за теб” и през академичната 2021-2022 година. Програмата на NN, която датира от 2015 г., дава възможност на студенти от различни страни да завършат магистърска програма в областта на финансите, управлението на риска или икономиката, а от тази година - и в сферата на IT, като едновременно с това придобият опит от живота и обучението в чужбина. Бъдещите стипендианти могат да са от България, Белгия, Чехия, Гърция, Румъния, Унгария, Нидерландия, Полша, Румъния, Словакия, Испания, Турция и Япония; да са приети да учат в Нидерландия, но да срещат финансови затруднения да реализират това, а родителите им не трябва да имат висше образование.

Всяка стипендия е на стойност от 5000 евро, като за България са предвидени няколко такива стипендии. През учебната година младите хора ще получат две вноски по 2 250 евро всяка и 500 евро в края на обучението си. По време на престоя си в Нидерландия те ще имат и свой ментор от NN, който ще ги напътства и ще бъде до тях през цялото обучение.
Срокът за кандидатстване е 2-ри април 2021 г., а подробна информация за всички условия на програмата, разширен списък с одобрените университети, както и документите, които трябва да бъдат предоставени, има тук: NN Future Matters Scholarship | Study in Holland

„NN Бъдеще за теб“
„NN Бъдеще за теб“ е програма за корпоративна социална отговорност на NN Group. Тя е изградена около три ключови принципа: насърчаване на финансовото образование и независимост; създаване на икономически възможности за младите хора; и подкрепа за семействата с деца, изпитващи финансови затруднения.
За NN е приоритет да създава икономически възможности за младите хора. Информация за програмата е важно да стигне до повече студенти в нужда, за които тази стипендия може да e важен фактор за получаване на качествено образование в нидерландски университет. 

Back to all news