KBC logo
arrow
contacts icon contacts icon

Contact us

online clients widget icon online clients widget icon

Digital Portal

piece price piece price

Unit Value

calculator widget icon calculator widget icon

Pension Calculator

Информация относно възможно нарушаване на сигурността на данните

19 януари 2021

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ И ПАРТНЬОРИ,

На 12.01.2021 г. бяхме уведомени от „Грийн Брокеридж“ ООД, с ЕИК 202677946 („Брокера“) за възможно изтичане на данни от уеб базираната информационна система “Sirma Insurance Enterprise” („Системата“). Системата се използва от Брокера в дейността му по предлагане на различни застрахователни продукти, в това число застраховка “Green Road” на „Ен Ен Застрахователно акционерно дружество – клон София“ КЧТ, с ЕИК 175067131 („Дружеството“).

Във връзка с горното изпратихме запитване до доставчика на Системата – „СИРМА АЙ СИ ЕС“ АД, с ЕИК 203940550 („Доставчика“), с молба за информация относно възможно изтичане на данни от Системата. Съгласно получения от Доставчика отговор „няма данни, които са собственост на NN Bulgaria“, а административният портал, в който се съхраняват данните за сключените застраховки “Green Road”, „не е засегнат по никакъв начин“.

Независимо от горното, продължаваме действията си по изясняване на случая, в това число чрез изискването на допълнителна информация от Доставчика.

С оглед изключване на потенциални рискове за застрахованите лица призоваваме клиентите по застраховки “Green Road” да бъдат  внимателни през следващите седмици и месеци при евентуални телефонни обаждания от непознати лица, които ви предлагат продукти и услуги и/или изискват от вас извършване на плащания или предоставяне на данни по какъвто и да е повод. Препоръчваме в такива случаи винаги да се опитвате да проверите автентичността и достоверността на съответните предложения, преди да предприемете действия по изпълнението им. В случай на съмнение, моля да се свържете с компетентните органи.

За допълнителна информация и въпроси във връзка с горното, можете да се обръщате към Николай Младенски – Длъжностно лице по защита на личните данни на Дружеството, на имейл адрес: nikolay.mladenski@nnbulgaria.com , или физически адрес за кореспонденция: гр. София, район „Триадица”, бул. „България” № 49Б, вх.А, ет. 10.

Back to all news